Blog

Startup.
MivoCloud Baner

Lucrezi acasă? Fă-o mai bine! 10 trucuri ca să ai o muncă calitativă și bine făcută și încă să mai ai și o viață.

Mi-a luat mult timp să accept faptul că adăugînd structură și rutină zilei mele de muncă nu este de fapt echivalentul renunțării la libertatea de antreprenor pe care o doream de-a lungul anilor fiind un angajat.

Ideea de a lucra de acasă a fost o fantezie pentru mult timp, căci atunci cînd ziua defapt venise ( aproape un an în urmă), nu doream să dau drumul visului meu și să accept realitățile neplanificate a acestui stil de viață.

Aproape că a fost un eșec, sau un pas în urmă pentru nevoia de rigiditate în ziua mea, atunci cînd viziunea mea a fost atît de liber-curgătoare și flexibilă.

Deci, în mod natural, m-am luptat cu asta.

Chiar dacă lucram toată ziua nu lucram inteligent. Am căzut în obiceiurile despre care mulți lucrători de acasă pot povesti: mi-am început ziua, dar sunt încă în pijama...și așa eram cîteodată și la sfîrșitul zilei ( nu mă judecați).

Îmi începeam ziua cu verificarea poștei, Twitter-ului, Facebook-ului. Citind ,,noutățile,,. Mă uitasem la lista cu treburi de făcut și începusem să fac ceva - dar nu pe mult timp după ce găseam diferite feluri de lucruri în jurul casei care erau ,,necesar de făcut,,

Web Hosting. 2 GB - 15 Euro/an

Backup Zilnic. SSD RAID Storage.Trafic nelimitat.

La început a fost amuzant și captivant, dar lucrurile care îți distrag atenția sunt nesfîrșite, atît cît le permiți tu să fie. Și obișnuințele rele se formează rapid.

Distracția era la o parte, dar nu se găsea un motiv adevărat sau un ritm al fluxului meu de lucru. Lucrul care nu era amuzant (dar necesar) rămînea neglijat. Mă găseam mereu schimbînd diferite sarcini și proiecte, dar nefăcînd mult progres în nici unul.

Încercam să echilibrez lucrul meu cu clienții și propriul produs SaaS (HookFeed și Minimalytics) a fost destul de greu dar deasemenea învățam să codific ( care imediat înseamnă pierdere de timp), să încep să creez un blog ( care a fost o frontieră înfricoșătoare pentru mine), și să contruiesc o relație cu alți oameni din domeniul SaaS (nu știam pe nimeni cînd am început). Lista poate continua. Eu încercam să fac multe lucruri în același timp.

Managementul timpului a devenit un oximoron și totul avea de suferit. Mă simțeam de parcă înotam într-o mare de sarcini fără direcții și sfîrșit vizibil. Am început să neglijez timpul cu prietenii mei în favoarea lucrului noaptea și în weekend. Am încetat să fac sport pentru că mă simțeam vinovată pentru orele din timpul zilei dar noaptea eram prea extenuată. Pierdeam lupta mea împotriva organizării.

Credeam că evit rutina dar am căzut în una oricum.

În una rea.

Cînd într-un final am recunoscut înfrîngerea și am început să fac pași mici de copil către organizare și o rutină productivă, mi-a venit un moment de luminare care a schimbat TOTUL:

Organizarea nu este dușmanul libertății, este defapt ieșirea.

Deasemenea am înțeles că a fost destul de dificil. Dar ca orice lucru în care vrei să fii mai bun, exersezi, îți permiți să pierzi, încerci diferite tactici pînă cînd găsești ceea ce lucrează pentru tine, și exersezi puțin mai mult.

Aici sunt 10 cele mai folositoare tactici care m-au ajutat să-mi organizez ziua ( și să mă țin de ele):

1. Trezește-te la aceiași oră în fiecare zi- și fă-o devreme.

Dacă nu ești genul care se trezește devreme, stabilește-ți alarma cu 5 minute mai devreme decît cea în mod normal. Obișnuiește-te cu asta. Și apoi încă cu 5 minute. Corpul tău se adaptează repede, fă o încercare.

2. Fă-ți o rutină pentru primele lucruri pe care le faci cînd te trezești.

Poate sună nesemnificativ dar este un factor component pentru a-ți începe ziua cu o rutină mică care te ajută să îți menții ritmul întreaga zi.

3. I-a dejunul.

În mod serios.

4. Fă cele mai importante sarcini ale zilei primele.

Sugestie: astea nu-s verificare poștei, Facebok-ului sau Twitter-ului. Dacă timpul tău cel mai creativ\concentrat este dimineața ( așa cum este la mine) utilizează primele 2 ore ca să scrii, să codifici, să proiectezi sau să lucrezi la rezolvarea unei probleme care este încetinitoare. Concentrarea ta va scade de-a lungul zilei, deci păstrează sarcinile gospodărești pentru după amiază.

Virtual Private Server (VPS/VDS). De la 3,5 Euro/lună.

SSD RAID Storage.Trafic nelimitat. Virtualizare KVM.

5. Împărțește-ți timpul în secțiuni a cîte o oră sau două.

Nu este real să gîndești că poți să te concentrezi pe ceva ziua întreagă. În special dacă este ceva creativ. Deci, împărțește-ți ziua în bucăți de cîte o oră sau două cu pauze între ele. Fă-ți un obiectiv pentru fiecare cursă de viteză și atinge-l. Regulă: Cînd ești într-o cursă nu verifica poșta, rețelele sociale și altele. Acesta este timp pierdut. Vei fi dus de val în timpul ce ai fi putut face ceva doar în cîteva ore.

Sfat: Încearcă puțin aplicația pentru Iphone numită Countdone pentru a face un joc din asta.

6. Planifică pauzele

Între cursele tale concentrate poți accesa Twitter și Facebook. Privește clipuri video de pe Youtube la întîmplare dacă dorești. Spală vasele. Ieși ca să cumperi sau să faci ceva. Deja nu mai ai o scuză ca să faci un pas înapoi ( fizic sau mental) de la timpul de lucru în care te concentrezi pentru că aceste pauze sunt deja panificate în ziua ta. Vei fi nevoit să faci aceste lucruri oricum - deci fii deștept referitor la ele.

7. Planifică-ți timpul pentru sport - ține-te de el.

Ceva amuzant se întîmplă cînd spui ,,voi exersa mai tîrziu,, . Se transformă într-o promisiune pe care nu vei păstra-o. Alege orice oră din timpul zilei care îți convine și ține-te de acel timp exact. Stabilește asta în calendarul tău. Cănd vine ora X:00, ridică-te și mergi.

Sfat: Dacă planific să exersez după programul meu de 2 ore de dimineață - mă ajută dacă deja am pe mine hainele de sport.

8. Uite să ai mîncare în casă.

Dacă frigiderul tău este gol la amiază, ghicește ce vei face. Te vei gîndi unde să mergi ca să i-ai prînzul. Examinează ce sună mai bine, să pierzi timpul luînd decizia, apoi să petreci timpul ieșind și mîncînd ceva care probabil nu e tare sănătos. Către timpul cînd vei fi acasă din nou gata să lucrezi vei pierde o mulțime de timp. Fii deștept și suplinește-ți frigiderul.

9. Ieși afară din casă.

Găsește-ți ,,locul,,. Magazinul de cafea din regiune. Un spațiu de lucru. Undeva înafara casei unde este internet fără fir. O schimbare de cadru face minuni pentru o grămadă de concentrare nouă.

10. Mergi la culcare.

Nu îți faci lucrul bine atunci cînd ești obosit (în ciuda faptului ce îți spui ție însuți). Te epuizezi din contul zilei următoare. Trebuie să știi cînd să mergi la culcare și să începi împrospețit ziua următoare.

De cănd mi-am structurat puțin timpul unei zile de lucru, am început a scurge 8 ore de muncă productivă și concentrată într-o zi și totodată avînd timp liber pentru celelalte lucruri care voiam să le fac în timpul zilei.

Dacă încercam să stau 8 ore pe scaun și să lucrez încontinuu fără nici o îndoială că nu mai aveam concentrarea necesară și rezultatele dorite. Nu suntem făcuți noi pentru așa ceva.

Privește fiecare task ca o bucată separată din ziua ta. Unele lucruri nu se vor primi în fiecare zi. Schimbăle, dacă e nevoie mută un sprint pe o ședință. Iar în zilele când nu lucrezi, folosește timpul rațional și folositor.

Este amuzant că lucru de care mă temeam că îmi va lua ,,libertatea,, este lucru acela care mi-a permis să o am.

Sunt mai puțin stresat. Mă simt mai împlinit la sfîrșitul fiecărei zile. Am timp pentru prieteni și familie. Timp pentru sport și gătit mîncare sănătoasă. Timp să privesc show-urile TV preferate, să citesc o carte și să am un somn bun.

Organizarea și rutina mi-a dat un stil de viață liber și curgător. Imaginează-ți.

Servere Cloud cu functii de IaaS. Tarif pe ora.

Trafic nelimitat. Incearca acum Gratuit.

  • Tradus și adaptat.
  • Share: