Blog

Startup.
MivoCloud Baner

Această tehnică a tablii albe îți poate schimba viața.

Niciodată nu am fost atît de intrigat în măsurarea timpului, dar după folosirea acestei aplicații extrem de productive, am început să am mai mult timp.

Dezafirmare: Sunt un nomad digital și muncesc fiind freelancer/consultant pentru o multitudine de startup-uri. În sine, modul meu de lucru cere diciplină și concentrare motivațională interioară. Cînd am început călătoria de freelancer, nu a fost deloc ușor. A fost dur, ceea ce înseamnă că nu a fost structurat. Am fost antrenat să urmez o cronologie între 9-6 ore, pentru a soluționa un singur caz de utilizare, adăugat cu 4 ore de timp de substituire. Dar din ziua aceea am îmbarcat în călătoria de freelancer, gestionz acum 3 startup-uri. De ce menționez asta? Pentru că are o mare legătură cu productivitatea mea. Și te poate ajuta și pe tine.

Lasă-mă să-ți ofer ceva conținut înainte de a începe:

Am construit un loc de muncă comfortabil și energic în locuința mea de burlac. Eram confuz referitor la faptul dacă ar trebuie să procur o tablă albă pentru că nu eram capabil să gestionez și să ierarhizez sarcinile mele. Dar, aveam nevoie de tabla albă undeva, trebuia să notez rapid pe ea ideile mele pentru a le putea explica și a le ține în minte.

Căutarea unei table albe, m-a adus la Rentomojo (oferă mobilă în chirie). Printre colecțiile lor selecte de mobilă, mi-am găsit locul de muncă actual: o masă de birou cu o tablă albă atașată. Înainte să o i-au în chirie, am fost puțin sceptic în privința produsului, dar cu experiența de după, pot să spun că a fost una dintre cele mai înțelepte investiții de pînă la moment.

În sfîrșit, am primit masa mea lustruită cu o tablă albă cu care trebuia să încep o altă călătorie.

Îndată ce am primit acest bun de preț, am început să realizez experimente pentru a utiliza mai bine valoarea lui.

Săptămîna 1 (Sarcina segmentarea)

Am segmentat întreaga tablă în trei părți (pentru 3 startup-uri) și am enumerat lucru care trebuie făcut și finisat în cursul zilei. Rezultatul: Întreg spațiul alb a fost ocupat în totalitate, și mereu îmi amintea de lanțul de sarcini pe care îl aveam în agendă. Asta me-a oferit o viziune mai clară dar nu m-a ajutat mult în optimizarea modelului meu de lucru. Notă: Aș fi putut face același lucru cu orice apicație de agendă a zilei sau cu jurnalul meu, dar trebuia să am ceva care ar apărea vizual în ochii mei tot timpul.

Săptămîna 2 (Sarcina prioritizare)

VPS Hosting (VPS/VDS). De la 3,5 Euro/lună.

SSD RAID Storage. Trafic nelimitat. Virtualizare KVM.

Am început ierarhizarea sarcinilor în cele 3 coloane. Ierarhizarea a fost bazată pe matricea de decizie a sarcinilor. Și m-am asigurat că păstreaz cele două sarcini, care pot fi realizate în două minute la capătul coloanei, ca să am un sentiment de realizare la finalul zilei. Rezultatul: Asta m-a ajutat să reduc încărcătura muncii mele la 50%. Dar încă nu eram mulțumit de această tehnică.

Săptămîna 3 (Schimbare obișnuită: ultima tehnică a tablei albe)

Matricea de decizie a sarcinilor și segmentarea sarcinilor m-au ajutat să deprind o disciplină pentru munca mea. Dar această schimbare obișnuită mi-a schimbat viața radical. În acest experiment am divizat tabla mea albă în două coloane:

În prima coloană, am notat cele mai importante și urgente lucruri pe care trebuie să le fac în cursul săptămînii (ambele profesionale și personale). De exemplu: să realizez un calendar editorial pentru Vibrant, să scriu șapte articole pe săptămînă, să achit taxa pe venituri online, să selectez articole pentru portalul de știri DigiMusk și sarcini personale precum să cumpăr un laptop nou de la amazon, să privesc două filme, să vizitez un coleg în locuința nouă, să am grijă de plantele cu pesticide.

Web Hosting. 5 GB - 25 Euro/an.

Backup Zilnic. SSD RAID Storage. Certificat SSL Gratis.

În coloana a doua, am analizat și am notat cîteva obișnuințe de neprețuit de ale mele, pe care trebuia să le las. Asta a fost o schimbare obișnuită, și același lucru trebuia de făcut cu lucru vizual care îmi amintește constant. De exemplu, să las consumul de cafea, să mă detașez de laptop și dispozitiv mobil pentru o oră/zi, să las obișnuința de a adormi tîrziu în noapte.

Cheia documentării în acest mod a fost tabla albă vizuală care îmi amintea constant, care mă îndruma spre finisarea sarcinilor celor mai importante și deasemenea mă îndruma să las obișnuințele mele de neprețuit.

Și asta a funcționat, pentru că am refuzat itemii în două cazuri: Sau am finisat sarcinile sau am lăsat acele obișnuințe.

În plus la această tehnică, dacă ești curios cum să înveți și să te lași de orice obișnuință, citește asta te rog, scris de către Zdravko Cvijetic.

Viața nu constă în a avea timp, ea constă în a face timp și cu cît mai productiv vei fi cu atît mai mult timp poți adăuga.

Aș dori mult să văd gîndurile voastre despre ce tehnică a funcționat la voi. Deasemenea, dacă ai apreciat articolul, apasă butonul inimă de mai jos.

Servere Cloud cu functii de IaaS. Tarif pe ora.

Trafic nelimitat. Incearca acum Gratuit.

  • Tradus și adaptat.
  • Share: