Blog

Startup.
MivoCloud Baner

Încetează să mai cauți un cofondator.

Nu trebuie să cauți partenerul potrivit pentru a lucra împreună la start-upul tău. De fapt, ai puteai să nu ai nevoie de un partener și chiar nici de angajați. Ai putea gîndi diferit, în special dacă autorități precum Paul Graham afirmă asta. El afirmă careva rezervări în secțiunea ,,Fondatorul Unic,, al eseului din anul 2006. Totuși, am creat de unul singur un software pe ebay de reacție a produselor, care m-a ținut angajat ultimii patru ani și care mi-a oferit perspectivele mele unice de parteneriat sau lispa acestora. Aici sunt lucrurile pe care să le i-ai în considerației la cele spuse de Paul Graham pentru a merge mai departe independent și cu multă încredere în proiectele proprii.

Dacă nu ești capabil să-ți convingi prietenii să înceapă o afacere cu tine, Paul Graham afirmă că este un semn de neîncredere. Dar, ce ar fi dacă tu ești ca mine și nu ai o mulțime de priteni antreprenoriali? Sau, poate ai, și ei nu doresc să lucreze la ideile tale? Nu contează în realitate ce cred prietenii despre ideile tale sau despre tine din perspectiva începerii unei afaceri- ceea ce contează este faptul dacă ei îți aduc consumatori care achită. De atunci cînd este ieftin și ușor să identifici greșeli în idei de afaceri nedovedite, semnele de mai înainte de neîncredere chiar și de la prieteni și familie binevoitoare sunt un tarif standart. Așteaptă și surprinde-i. Unele din companiile de astăzi sunau prost pe hîrtie chiar ieri.

Eseul continuă cu ideea că construirea unei afaceri poate fi prea dificilă pentru o singură persoană, dar în anul 2006 a fost mult mai dificil decît acum. Mulțimea de ingineri de astăzi a înlocuit administratorii de sistem de ieri, Tipurile de Afaceri, și dezvoltarea web, toate împreună. Acum ei sunt stabiliți în comerțul online și marketing. Schițe precum Rails și Bootstrap, și exploziile clipurilor video tehnice de pe Youtube și postările de pe StackOverflow dirijează aceste trensformări și mai mult zi de zi. Majoritatea acestor tenologii nu existau sau nu erau atît de bune în 2006. Acum, a devenit mai ușor să începi desinestătător dacă ești puternic din punct de vedere tehnologic.

VPS Hosting (VPS/VDS). De la 3,5 Euro/lună.

SSD RAID Storage. Trafic nelimitat. Virtualizare KVM.

Paul Graham spune că ,,...ai nevoie de colegi pentru a te împărtăși cu ideile, să te dezică de decizii stupide, și să te înveselească cînd lucrurile merg prost,, Nu există nici un dubiu că colaborarea poate naște inspirație. Personal, obțin mai mult rezultat din furtunile de idei improvizate decît cînd mă pregătesc să lansez sau să cînd țin discuții telefonice lungi cu prietenii pregătiți tehnic. Ei nu neapărat trebuie să fie partenerii mei de afacere. Am obținut mai puțin rezultat din întîlnirile de afaceri forțate unde oamenii ocupați au alte gînduri în capurile lor. Și, nu este deloc imposibil să i-ai decizii de afacere desinestătător. Devii mai experimentat prin citirea cărților de afaceri. Înlocuiește timpul de inactivitate navigînd pe Reddit, sau privind televizorul citind cărții recomandate de antreprenorii pe care îi admiri.

Ultima parte din afirmația de mai sus, că ai nevoie de colegii ca să te înveselească cînd lucrurile merg prost, se potrivește exact cu mine. Cînd am început să dezvolt software-ul eBay, sistemul de plată periodic PayPal a avut un lucru care îmi golea plățile mai mult și mai mult în fiecare lună. Mi-a luat trei luni ca să-i fac să repare acest lucru, și la final m-au și despăgubit, a fost stresant să privesc cum veniturile mele dispăreau în timp ce totalurile mele de utilizator s-au mărit. Calculînd crizele, este deasemenea dificil să rămîi motivat uneori. Cea mai bună modalitate de a face față este să menții așteptări scăzute și să rămîi ocupat cu lucrurile pe care le poți controla. Nu este amuzant cît de eficienți sunt dezvoltatorii de surse deschise cu așteptări nule pe lîngă munca grea? Nu e nevoie să stabilești priorități înalte ca să le depășești. Încearcă mereu să lucrezi la lucruri care îți aduc bani în schimb.

Web Hosting. 5 GB - 25 Euro/an.

Backup Zilnic. SSD RAID Storage. Certificat SSL Gratis.

Încetează să te mai îngrijorezi că ai nevoie de un cofondator pentru a începe. Să începi singur nu te împiedică să-ți aduci parteneri cînd și dacă ai nevoie, dar să mergi în direcția opusă este dezordonat. Deasemenea, nu uita că, toate celelalte fiind egale, un proprietar de 100% cere jumătate din puterea de cîștig a partenerilor- asta le oferă un avantaj enorm. Poți face asta. Ține-ți așteptările sub control, învață să beneficiezi din tehnologie care înlocuiește oamenii care erau obișnuiți să o facă, și niciodată nu înceta să mergi mai departe.

Servere Cloud cu functii de IaaS. Tarif pe ora.

Trafic nelimitat. Incearca acum Gratuit.

  • Tradus și adaptat.
  • Share: